REFORMula 2022/23 nevezés

A REFORMula Challenge Innovációs Versenyen csapat és egyéni kategóriákban van lehetőség nevezni. Ha még nem tetted, a részletekért olvasd el a Mi a REFORMula Challenge? oldalunkat – alább pedig bemutatjuk a megoldandó feladatokat.

A versenyre való nevezéshez KATTINTS IDE!

Csapatok feladatai

Ideális pályaív tervezése spirálban versenyző drónoknak
A REFORMula egyik fontos eleme az önvezető járművek versenyzése. Az idei Nagydíjon önvezető drónok fognak egymással versengeni, amik számára egy ideális pályaívet kell a csapatoknak tervezni. A tervezéshez online felületet biztosítunk, ami – a korábbi évekkel szemben – nagyban megkönnyíti a csapatok munkáját. A Nagydíjon a kiterjesztett valóságban mozgó virtuális drónok egyre emelkedő spirálban felfelé, a BME Aulájának tetejéig fognak versenyezni. A verseny során a drónok energiaszintjét és sebességét bibliai kvízkérdésekre adott helyes válaszokkal tudják a csapatok növelni. A feladatot várhatóan január-február során kell megoldani és beküldeni.

Önvezető járművek etikai stratégiaalkotása
A REFORMula másik csapatfeladata etikai szempontú stratégia alkotása önvezető autók baleseti helyzeteinek kezelésére. Ebben a csapatok kapnak néhány olyan szituációt, ahol az önvezető járműnek magának kell döntenie arról, hogyan döntsön egy adott baleseti helyzetben. A csapatok feladata egy stratégia megalkotása, amely a csapat által fontosnak tartott bibliai keresztyén etikai elveket vesz figyelembe a döntés meghozatalában. A feladat beüldendő eredménye egy rövid (1-3 oldal) leírás, amely tartalmazza a döntési stratégia folyamatábráját. A Nagydíjon minden csapat munkáját szeretnénk bemutatni valós kisautók mozgásán keresztül, egy-egy vészhelyzeti szituációban. A feladato várhatóan november-december során kell megoldani és beküldeni.

A csapatoknak a fenti két feladaton kívül kisebb feladatai vannak: november-február hónapokban havi rendszerességgel rövid bibliai kvíz kérdésekre kell minél több jó választ gyűjteniük, illetve a Nagydíj helyszíni futamán RC autós versenyzésben vesznek részt.

Egyéni nevezők feladatai

Ideális pályaív tervezése önvezető kisautók számára
A REFORMula egyik fontos eleme az önvezető járművek versenyzése. Az egyáni kategóriában önvezető kisautók fognak egymással versengeni, amik számára egy ideális pályaívet kell a nevezőknek készíteni. A tervezéshez online felületet biztosítunk, ami – a korábbi évekkel szemben – nagyban megkönnyíti a munkát. A Nagydíjon a legsikeresebb pályamunkákból egy versenyt szervezünk. A feladatot várhatóan január-február során kell megoldani és beküldeni.

Tánckoreográfia készítése drónok számára
A másik feladatban drónok (6-12) számára egy rövid, 1-2 perces tánckoreográfiát kell készíteni előre megadott zeneszámra. A versenyzők feladata, hogy meghatározzák, a zene melyik időpillanatában milyen alakzatba álljanak össze a drónok. A legsikeresebb pályamunkákat virtuális és valós drónok segítségével a márciusi Nagydíjon bemutatjuk. A feladathoz online felületet biztosítunk, ami jelentősen könnyíti a versenyzők munkáját. A feladatot várhatóan november-december során kell megoldani és beküldeni.

A fenti feladatok mellett a legeredményesebb egyéni nevezők a Nagydíjon részt vehetnek egy RC autós futamban, ahol kézi vezetésű járművekkel mutathatják meg a vezetési tudásukat.