Budapesti Református Mérnöktalálkozók

A Mérnökmisszió kiemelten törekszik arra, hogy lehetőséget biztosítson a Budapesten és a főváros környékén, illetve a Dunamelléki Református Egyházkerületben élő református mérnökök számára találkozási felületeket biztosítson. Ennek céljából 2016 őszétől kezdve évente megrendezzük a Budapesti Református Mérnöktalálkozókat, illetve az családi programként meghirdetett Őszi Találkozókat.

V. Budapesti Református Mérnöktalálkozó
2021. november 20. szombat
1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., BME R épület 301.
élő közvetítéssel és csatlakozási lehetőséggel

„Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból”
– valóság és virtuálitás a mérnöki hivatásvégzésben –

Regisztráció: IDE KATTINTVA érhető el.

9:00-9:10       Igeolvasás és imádság
9:10-9:25       Bevezető gondolatok – egyház és virtualitás ma
9:25-11:00     Fórumbeszélgetés (Czentnár Simon, Kovács Károly Lehel, Mészáros Ferenc, Tarnai Zoltán, Veres Sándor)
11:00-11:15   Beszámoló a REFORMula Challenge – Református Középiskolások és Egyetemisták Innovációs Versenyéről (Németh Balázs)
11:15-11:20   Zárszó
11:30-            Fogadás (a járványügyi lehetőségek függvényében)

A Mérnöktalálkozón való helyszíni részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban lehetséges. Helyszíni részvétel érvényes oltási igazolvány/applikáció birtokában lehetséges, maszkviselés mellett. Tekintetbe véve a járványügyi helyzet változásait, a helyszíni részvétel kapcsán további korlátozások is lehetségesek.

A fórumbeszélgetéshez való online hozzászólás (várhatóan) JITSI platformon keresztül lehetséges, amelyhez előzetes regisztráció szükséges.

A részletes program és az előadók rövid bemutatása IDE KATTINTVA érhető el.

A Mérnökmisszió Alapítvány működését és a programot a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta (NEAO-KP-1-2021/2-000258„Református fiatalok közötti tanácsadó és pályaorientációs szolgálat bővítése”).

IV. Budapesti Református Mérnöktalálkozó 2020.
A Mérnöktalálkozón a keresztyén mérnökként hozott szakmai-etikai-társadalmi-pénzügyi kompromisszumok kérdését vizsgáltuk a találkozó kereteinek megfelelő léptékben és terjedelemben. Ennek kapcsán tartottunk plenáris előadásokat (teológiai és szakmai), majd ezt követően 3 párhuzamos fórumbeszélgetést.
Meghívott előadók: prof. Zsengellér József, Diviánszky Ákos, Sári Tibor, Sáriné Cseh Mónika, dr. Simongáti Győző, Bessenyey Bálint, Szlávik Róbert, Bíró Botond, Nyilas Zoltán, Somogyi Péter
Beszámolókat ide kattintva érhetnek el.
A részletes programot ide kattintva lehet letölteni.

Őszi Találkozó 2019.
A Mérnökmisszió 2019 szeptember 14-én szombaton megszervezte felelősség házasságban és hivatásban témájában az Őszi Találkozó családi napját.
Meghívott előadók: Dr. Tomka János és Tomkáné Zsáry Anikó
A részletes programot ide kattintva lehet letölteni.

III. Budapesti Református Mérnöktalálkozó 2019.
“Hogyan vezethet minket Isten a beruházásainkban? Van-e rendelt ideje, mit ad meg hozzá és mi a hit lépése? Válhatnak számunkra kísértéssé a beruházási lehetőségek, az ezzel sokszor összefonódó anyagiak és a dicsőségvágy, esetleg a megalománia?” – ezeket a kérdéseket tette fel a III. Budapesti Református Mérnöktalálkozó, amelynek célja az volt, hogy református keresztyén szemmel vizsgálja meg az egyházunkat érintő mérnöki beruházásokat.
Meghívott előadók: Esztergály Előd Gábor, Fürjes Balázs, Seres László, Veres Sándor, Árvai Csaba, dr. Szalai Zsolt, Bacskai Bálint, Böttger Antal, dr. Harmathy András
Beszámolókat ide kattintva érhetnek el.
A részletes programot ide kattintva lehet letölteni.

Őszi Találkozó 2018.
Szabadság párkapcsolatban és családban – ezzel a témával indult útnak a Mérnökmisszió őszi találkozóinak családi és tréning nap sorozata.
Meghívott előadók: Dányi Zoltán, Ötvös Ágnes, dr. Tolnay Lajos, Tolnayné Csattos Márta
Beszámolókat ide kattintva érhetnek el.

II. Budapesti Református Mérnöktalálkozó 2018.
Krisztus kezében vagy a holnap markában? címmel került megrendezésre 2018 februárjában a II. Budapesti Református Mérnöktalálkozó. A résztvevők különböző fórumbeszélgetések közül választhattak, melyeken az energetika, az automatizálás, illetve az agrármérnöki területek etikai és felelősségi kérdéseit vitathatták meg.
Meghívott előadók: prof. Bogárdi-Szabó István, dr. Varga István, dr. Járosi Márton, dr. Magai István, Szkordilisz Flóra, Literáti Zoltán, dr. Lovas Róbert, Strifler József, dr. Dizseri András, Ónodi Szabó Géza, Varga Áron
Beszámolókat ide kattintva érhetnek el.

I. Budapesti Református Mérnöktalálkozó 2016.
Mérnöki optimum és krisztusi mérték címmel került megrendezésre 2016 november 19-én hagyományteremtő jelleggel az első Mérnöktalálkozó a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai székházában.
Meghívott előadók: prof. Szűcs Ferenc, dr. Tomka János, dr. Harmathy András, dr. Pataki Béla, Puszai Gábor, Berzsák Zoltán, dr. Nagy Sándor
Beszámolókat ide kattintva érhetnek el.